![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem raz na jakis czas na mojej stronie pojawia sie error "Too many connections" chodzi o polaczenia z baza danych mysql. Jak sie przedtym zabezpieczyc? rozumiem ze error ten pojawia sie gdy z baza danych polaczy sie za duzo osob w jednym czasie, ale jakos na innych stronach nie widze tego bledu...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak sie laczysz z baza danych przez mysql_connect czy mysql_pconnect ... jak przez to drugie to zmien na wersje nr 1 i powinno byc ok
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uruchom mysqld.exe z parametrem max_connections po ktorym podasz maksymalna liczbe polaczen.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Long Island, NY USA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zwiekszyć ilośc dozwolonych connection to mySQL ale muszisz mieć root access, jesli nie to pogadaj z twoim adminem on to moze zrobic. A wiec robi sie to tak:
zaloguj sie jako root pico -w /etc/my.cnf znajdz linie: Kod [mysqld]
datadir=/var/lib/mysql socket=/var/lib/mysql/mysql.sock dodaj Kod set-variable = max_connections=200
set-variable = interactive_timeout=100 set-variable = wait_timeout=100 set-variable = connect_timeout=10 zapisz (Ctrl+x) zrestartuj mySQL max_conn... mozesz isc az to 500 (polecane przez Linux) Oprocz tego wszysko zalezy od twojej konfiguracji, wiecej pamieci mniej problemow z mySQL -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli problem lezy po stronie serwera? No to ja musze admina poprosic bo serwer niestety nie jest moj...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czyli problem lezy po stronie serwera? No to ja musze admina poprosic bo serwer niestety nie jest moj...
Niekoniecznie. Pokaż kod strony na której to się dzieje to można będzie więcej powiedzieć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ja mam podobny problem to opisanego. Od jakiegoś czasu wyskakuje taki sam błąd... Mam założony serwer na xon.pl i nie wiem o co chodzi... Wpisałem:
Niestety nie mogę znaleźć takiej opcji. Znalazłem jedynie: Max Per Connection: 100 To jest to samo? -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:38 |