![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku chciałbym się przywitać. Dopiero zaczynam zabawę z php i szukam Waszej pomocy.
Z formularza otrzymam tekst w którym znajdzie się następujący fragment (dokładnie w takim układzie wierszy): Imie: XXXXXXXXXXXXXXXX Drugie Imie: Nazwisko: XXXXXXXXXXXXXX Miasto: XXXXXXXXX Kod: XX-XXX Adres: XXXXXXXXXXXX Przed jak i po może być jeszcze wiele linijek z innymi wpisami, a mi zależy żeby móc wyciągnąć to co jest zawarte np. między słowem "imie:" a "drugie imie:" (miasto-kod, kod-adres itp...) bez pustych wierszy, czyli same XXXXXXXX. Proszę o pomoc bo nawet nie wiem jak zacząć. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety dane będą wprowadzane w formularzu textarea i tego nie przeskocze, jako że wklejane będą z innej aplikacji ręcznie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z textarea robisz analogicznie jak z input type text, a to że wklejane z innej aplikacji nie ma znaczenia
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaijnteresuj sie funkcjami explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual oraz implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- Chcę kobietę!!! Cierpliwą i wyrozumiałą jak stado bydła przed dojeniem.....
Życie jest jak papier toaletowy-długie, szare i do dupy, ale na szczęście czasem pachnie rumiankiem wynajmę mieszkanie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:07 |