Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Stopień implementacji XSL(T(2.0))?
Jabol

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak to dokładnie jest? Zauważyłem, że żadna przeglądarka nie rozumie namespace fn ani elementów xslt 2.0. Bardzo ich potrzebuje. Jest jakaś metoda aby ich używać? Chociażby jakiś parser którym mógłbym statycznie transformować dokumenty?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
xchaotic

Grupa: Zarejestrowani

-----

Hej. Od niedawna Opera, jako ostatnia z wazniejszych przegladarek dodala obsluge XSL po stronie klienta, ale we wszsytkich przegladarkach to XSL 1.0.

Ja sam nie wiem jak do tego podejsc, i generalnie ucze sie 2.0 gdyz kod jest duzo prostszy i rozsadniejszy, ale jesli chodzi o przegladarki to pewnie 2009 bedzie 1. rokiem kiedy bedzie mozna zalozyc ze wiekszosc ludzi uzywa przegladarki z obsluga xsl 2.0

Do przetwarzania XSLT2.0 to na pewno Saxon 8, zapewne konkurencja nadgoni, ale mozna go wywolywac z Javy, PHP etc.

Nie wiem jak masz skonfigurowane srodowisko hostingowe, ale dla mnie z XSL 2.0 to duzy klopot, bo wiele projektow po prostu uzywa 1.0 i tyle, czasem mozliwe jest napisanie stylesheeta ktory ci transformuje kod z 2.0 do 1.0 (XSL to w koncu tez XML smile.gif )
+Quote Post
Jabol

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Użyłem Altova XML. Potrzebowałem do programu a nie do przeglądarki, także działa mi już.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:27