![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o ocenę skryptu.
opis: Skrypt do rejestracji wystawców podczas nadchodzących targów chodzi o to że przyszły klient rezerwuje stoiska na hali targowej. Bardzo proszę o ocenę i wytknięcie wszystkich błędów jakie znajdziecie. Z góry dziękuję -------------------------------------------------------------------------------- naprawde 0 ocen?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) proszę wejdzcie i poszukajcie ukrytych błędów działania skryptu. Jest dla mnie ważna opinia osób trzecich ponieważ posiadając pewne nawyki nie jestem w stanie wykryć wszystkich błędów Ten post edytował qwaq 17.07.2007, 08:52:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) NIP
Zazwyczaj nip wprowadza sie z kreseczkami. Ty na to nie pozwalasz 2) Walidacja Walidacja pol jest do kitu, krotko rzecz mowiac nie ma jej wcale procz tego nieszczesnego nipu 3) Jak wybieram plac z selecta to fajnie by bylo gdyby na zywo mi sie kolorowal |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do walidacji pól i wpisywania NIPu to - życzenie szefa
co do kolorowania pola przyznaje dobry pomysł tylko pewnie do zastosowania w java script a ja w tym zieloniutki ps. mam prośbe o poradę na co zwrócić uwagę przy zabezpieczaniu danych osobowych klientów w skrypcie pps. troche ciężko mi pisać ten skrypt gdy szef co 2 dni ma nowy pomysł. Już 2 razy musiałem go pisać od nowa bo tak było łatwiej Ten post edytował qwaq 17.07.2007, 09:24:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Kod HTML leży:
- kodowanie windows-1250 - brak DOCTYPE -
- style inline do tego powtarzane dla innych elementów z takim samym stylem (użyj *.css) - złe użycie tabel -
Kodu PHP nie oceniam bo nie mam za bardzo czasu na zabawę z nim. Na pewno dopisz walidację całego formularza (i w PHP i w JS żeby nie trzeba było wysyłać niepotrzebnie formularza). Jeśli chodzi o wygląd to te grafiki są dla mnie po prostu tandetne... :| Po co jest ta pierwsza skoro do niczego nie służy? Natomiast odnośnie drugiej to zdecydowanie lepiej by wyglądała jako tabela w HTMLu z użyciem CSS i JS. Mógłbyś dodać opcję wyboru stoiska poprzez klikanie w odpowiednie obszary, a nie tylko poprzez <select> Stoiskom wybranym przez innych mógłbyś nadać bardziej wyblakły kolor (może jakaś przezroczystość?), natomiast te wybierane przez aktualnego usera wyróżnić np. czerwoną ramką. Byłoby to i efektowniejsze i efektywniejsze. To takie moje uwagi. Ogólnie skrypt sprawia wrażenie raczej kiepskiego... ale to moje zdanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 14:46 |