![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem, chciałbym dodwac dane seriami do bazy
i wyświetla mi tyle pól input ile jest zawodników w kadrze... Ale chciałbym zrobić aby idpilkarz w polu ipunt sie wpisało niestety value="$pilkarz" nie działa , ktoś ma pomysł ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie te ciapki? Poza tym powinieneś pobierać wartość do zmiennej $pilkarz w każdej iteracji pętli a nie tylko w pierwszym wywołaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to nie to...
Jak daje w '$pilkarz' to jest bład... Ma ktoś inny pomysł ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pętla powinna wyglądać mniej więcej tak:
zwróć uwagę, że do pętli przesunąłem przypisanie zmiennej $pilkarz... I może się czepiam, ale dalekie jest to od standardów (X)HTML... |
|
|
![]()
|
|
no tak , wiem
Ale zamiast wartości , liczby ID wyświetla w polu input $pilkarz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wspomniałem o standardach. Oto poprawnie (jak na moją wiedzę) ułożona linia:
Teraz powinno być OK. Niestety nie działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) .. wszędzie jest takie samo id równe 2... Ma ktoś inny pomysł , chyba skopałem tą pętle EDIT Rozwiazałem problem while($row = mysql_fetch_array($result)) { Ten post edytował pioch 13.07.2007, 14:32:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko napisałem w swoim pierwszym poście.
@DawidF: Czemu przesunąłeś przypisanie wartości z wiersza z bazy do pętli, ale nie przesunąłeś pobierania kolejnego wiersza wyniku. pioch: Obejrzyj sobie przykłady w manualu, np. mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, pomyśl, a potem pisz na forum.
EDIT:Oczywiście ciapki się zj**** , przekopiuj sobie z forum i popraw. Ten post edytował UDAT 13.07.2007, 14:37:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:23 |