![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłby mi ktoś pomóc i mnie oświecić gdzie tu jest błąd?
![]()
-------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkujący, więc wybacz jeśli się mylę, ale czy nie powinien się u Ciebie znaleźć taki kod:
Ten post edytował grzesq 6.07.2007, 19:23:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
On jest, tylko po prostu wyżej i tego kawałka kodu nie podałam, bo tylko zajmował by więcej miejsca na forum.
![]() Ale mimo wszystko dzieki za samo zainteresowanie tematem ![]() Ten post edytował aga323 6.07.2007, 20:46:51 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakieś błędy? Co Ci zwraca mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ( nie wiesz jak użyć, poszukaj na forum i w manualu ) ?
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
No tak racja, ale ze mnie noob...
Wyświtla: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/sites/yoyo.pl/g/2/g2test/dziennik/oceny2(se).php on line 122 a to wygląda tak:
Ten post edytował aga323 6.07.2007, 21:01:44 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
A teraz nie wywala żadnego błędu ale nadal nie wyświetla danych z bazy...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Przerobiłem kilka pierwszych linijek w ten sposób, teraz będziemy wiedzieć czy jakieś dane zostają z bazy wyciągane w ogóle, upewnij się też, że masz wartości które podajesz jako ID w bazie danych. Czy napewno istnieją. I pamiętaj o rzutowaniu typów na tą zmienną $id ( int() ). -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Wyświetla:
array ( 'id' => '3', 'Nazwa' => 'Matematyka', ) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wyświetla: array ( 'id' => '3', 'Nazwa' => 'Matematyka', ) W takim razie wyciąga dane, czyli wszystko jest ok. Teraz analogicznie powtarzasz to do dalszych zapytań, aż znajdujesz błąd - proste. Przyjrzałem się temu trochę bliżej teraz i widzę, że zmienna $klasa nie jest w tym skrypcie co podałaś zadeklarowana, oznacza to, że nie ma ona żadnej wartości, stąd zapytanie może nie zostać wykonane prawidłowo. btw. pracujesz na register_globals = on ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Dobra, posprawdzam jeszcze wszystko. A register globals mam na off (hosting yoyo.pl)
Edit: Kurczę, mam zdeklarowaną tą zmienna $klasa i posprawdzalam reszte. I jak dochodze do tego wczytywania ocen to skrypt mi wyswietla że tam niby nie ma tych ocen (chociaz w rzeczywistosci są w bazie). Juz nie wiem o co tu moze chodzić... jak narazie w dalszym ciągu kaszana... Ten post edytował aga323 7.07.2007, 13:41:59 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Gdzie masz ją niby zadeklarowaną? Za co odpowiada ta zmienna? Z kodu, który nam podałaś nie widzę, aby była ona zadeklarowana gdziekolwiek.
Włącz sobie raportowanie błędów na E_ALL, to zobaczysz o czym mówię. Możesz spróbować również przebudować to zapytanie, aby się upewnić czy błąd występuje w tym miejscu, np tak:
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Problem tkwi w innym pliku.Podaję kod drugiego pliku:
A gdy zrobię to dla jednego semestru i wywalę ten podział na nie to wtedy wszystko działa... Oczywiście w poprzednim pliku też było wszystko na 2 semestry tylko podałam wtedy na 1. Proszę o pomoc! Ten post edytował aga323 9.07.2007, 09:46:40 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:04 |