![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z wyśrodkowaniem całego tekstu. Adres to strony to www.wuhem.xip.pl/pokrowce.html a kod to :
Jeśli ktoś was wie jak wyśrodkować ten tekst + zdjęcia to byłbym bardzo wdzięczny. Męcze się z tym już jakiś czas i zero efektów. Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. masz na stałe podane położenie
2. Po stornie przeglądarki->CSS i XHTML - Najczęściej zadawane pytania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli musze nie podawać tego
i zostawić samo align="center" (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) prubowałem usunąć left:368px ale wtedy mi wszystko do lewej strony rzucało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Objąłeś ciężką (wręcz niepoprawną?) metodę tworzenia strony. Wszystkie elementy powinno się raczej układać w logiczną całość, wykorzystując dziedziczenie, zawieranie się jednego elementu w drugim. Ty w tej chwili każdemu określasz pozycję absolutną.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli jednym słowem nie da się tego poprawić i trzeba od początku napisać wszystko ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jednym słowem nie da się tego poprawić i trzeba od początku napisać wszystko ? Pewnie i się jakoś da, tylko w pewnym momencie dojdziesz do tak niezrozumiałego kodu, że się w tym wszystkim zamotasz :-) Do wyśrodkowywania tekstu w CSS służy text-align, może wystarczy go dodać zamiast obecego atrybutu HTML "align"? |
|
|
![]()
|
|
czyli usunąć align="center" i dodać wcześniej style="text-align:center;"
Właśnie pozmieniałem tak i dalej jest tak samo jak było z align="center" , prubowałem też usunąć to left:xxxpx ale wtedy wszystko do lewej przenosi. Ten post edytował baszek 5.07.2007, 12:05:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę powywalałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif)
Może się przydać Ale jakby poszukał to można jeszcze sporo wywalić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/cool.gif) Ten post edytował narki1 26.07.2007, 13:13:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I pamiętaj na przyszłość że elementu absolute mają położenie jak sama nazwa wskazuję absolutne! i nic tu align nie pomoże!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:34 |