![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam - mam mały problem z wczytywaniem plików do warstw.
Otóż znalazłem takie funkcje: Kod function wpisz(id,tresc) { document.getElementById(id).innerHTML = tresc; } function wczytaj_plik(n) { var s = ''; var id = 'div'; advAJAX.get({ url : n, onInitialization : function() { wpisz(id,'Wczytuje...'); }, onSuccess : function(obj) { wpisz(id,obj.responseText); }, onError : function(obj) { wpisz(id,'Wystapil blad ladowania!'); } }); } w tych funkcjach div jest już określony i nie mogę wczytać kolejnego pliku do innej warstwy ...jak trzeba zmienić kod żeby można samemu określać miejsce wyświetlenia pliku czy da się tak wywołać funkcje ? <body onLoad="wczytaj_plik('nazwa.pliku,idwarstwy')"> i co należy poprawić w samych funkcjach by id byla zamienna i ajax pobierał ją z tego wywołania?? :] Ten post edytował kwiateusz 26.06.2007, 12:58:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam - mam mały problem z wczytywaniem plików do warstw. Otóż znalazłem takie funkcje: Kod function wpisz(id,tresc) { document.getElementById(id).innerHTML = tresc; } function wczytaj_plik(n) { var s = ''; var id = 'div'; advAJAX.get({ url : n, onInitialization : function() { wpisz(id,'Wczytuje...'); }, onSuccess : function(obj) { wpisz(id,obj.responseText); }, onError : function(obj) { wpisz(id,'Wystapil blad ladowania!'); } }); } w tych funkcjach div jest już określony i nie mogę wczytać kolejnego pliku do innej warstwy ...jak trzeba zmienić kod żeby można samemu określać miejsce wyświetlenia pliku czy da się tak wywołać funkcje ? <body onLoad="wczytaj_plik('nazwa.pliku,idwarstwy')"> i co należy poprawić w samych funkcjach by id byla zamienna i ajax pobierał ją z tego wywołania?? :]
Tak nie zadziała ![]() No i chyba zamiast nazwa.pliku powinno być nazwa_pliku Ten post edytował yaotzin 26.06.2007, 13:08:17 -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziekuję... chyba jest troche bliżej rozwiązania mego dylematu...
![]() function wpisz(id,tresc) { document.getElementById(id).innerHTML = tresc; } function wczytaj_plik(id, n) { var s = ''; var id = 'div'; advAJAX.get({ url : n, onInitialization : function() { wpisz(id,'Wczytuje...'); }, onSuccess : function(obj) { wpisz(id,obj.responseText); }, onError : function(obj) { wpisz(id,'Wystapil blad ladowania!'); } }); } po zmianie funkcji "function wczytaj_plik" i wyłowywanie jej <body onLoad="wczytaj_plik('1.php, pierwszydiv');"> wyskakuje błąd: document.getElementById(id).innerHTML = tresc; jest pusty lub nie jest obiektem juz mam ![]() ![]() dziekuje za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:24 |