![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moja wiedza z ajax'a jest skromna ale na podstawie tutoriali i przykładów udało mi się zrobić stronę z wynikami bez odświeżania. Wyniki pobieram z mysql'a poprzez coś takiego
chodziło by mi jednak o coś takiego by wywołanie funkcji advAJAXGet() nie odbywało się automatycznie co 30sek tak jak teraz, lecz w momencie aktualizacji bazy danych. PS. Nie wiem nawet czy to jest wykonalne, jeżeli tak a kod nie niest zbyt skomplikowany proszę i pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest możliwe aby kod po stronie klienta wykonywał się w momencie gdy zostanie zaktualizowana baza danych po stronie serwera, Jedyne co możesz zrobić to dokładnie tak jak teraz sprawdzać co jakiś czas i jeśli nastąpią jakieś zmiany możesz wtedy pobrać wynik. Skrypt po strnie serwera nie może sam na własne żądanie połączyć się z wygenerowaną stroną u klienta.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a teraz jeszcze taki mi pomysł chodzi po głowie, czy dla zmiejszenia transferu na serwerze, można by było zrobić w ten sposób by w pliku f1live_ajax.php zrobić tylko warunek sprawdzający datę update bazy i gdy jest ona wyższa od wcześniejszej zrobić include "serca kod";
wtedy kod pobierany przez
pobierał by tylko plik o kilku znakach (a to znacznie ograniczyło by zużycie transferu):
czy moje rozumowanie jest trafne , proszę o opinie Ten post edytował grzegorz_g 18.06.2007, 16:01:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:35 |