![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam pytanko odnosnie funkcji array_diff_uassoc w manualu jest napisane co i jak ale nie do konca wiem o co im chodzi
przyklad z manula, funkcja ta porownuje key'e z obu tablic i zwraca 0 jezeli sa w obu tablicach takie same jak dla "green", ale po co jest zwracanie w punkcie 1 (zaznaczone w kodzie), do czego nam zwracane 1 lub -1 pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Operator trójkowy:
wartosc_w_wyniku = warunek ? prawda : fałsz czyli jeżeli $a > $b to zwraca 1 a jeżeli $a <= b to zwraca -1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to ja wiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
ale mi chodzi o to, wlasnie iz po co zwraca -1,0,1 jesli jest 0 to sie nie pokazuje ta wartosc, element tablicy, bo sa takie same a do czego jest zwracana -1 lub 1? |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jeżeli 0 to wartości są równe, jeżeli 1 to ma być wyżej od tej wartości z która porównywał, jeżeli -1 to musi być niżej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:20 |