![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy, że mam taką tablicę:
array("ala", "ma", "kota"); Jak można osiągnąć coś takiego, aby z tej tablicy powstało coś takiego: array("ala|aaa", "ma|aaa", "kota|aaa"); Jest to po prostu dodawanie jakiegoś elementu do tablicy. Nie mogę znaleźć funkcji, która by to wykonywała, więc zwracam się o pomoc na forum... Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie: $arr - Twoja tablica $str - w Twoim przypadku 'aaa' -------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to co napisałeś
array("ala|aaa", "ma|aaa", "kota|aaa"); to nie jest dodawanie elementów do tablicy tylko ich podmiana
PS. aby dodać kolejny element do tablicy robisz
Ten post edytował Nortonek 8.06.2007, 08:21:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najbezpieczniej chyba będzie tak:
Ten post edytował Ludvik 8.06.2007, 08:20:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze takie pytanko:
Czy w pętli for można umieszczać pętlę foreach? Acha... Ten skrypt Prond nie działa ![]() Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można... Zagnieżdżanie wyrażeń nie stanowi problemu w żadnym języku. Ważne tylko, żeby się nie zakręcić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wam wszystkim... Teraz już zaczynam rozumieć moją słabą stronę, którą jest pętla foreach
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:30 |