![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 16 Dołączył: 19.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co tu jest nie tak?
baza - ksiazki tabela - wszystkie CREATE TABLE `wszystkie` ( `tytul` varchar(20) NOT NULL default '', PRIMARY KEY (`tytul`) ) TYPE=MyISAM; plik: nowy.html plik: wstaw.php
opis problemu: chodzi o to że po wpisaniu do formularza w pliku nowy.html tytułu i wciśnieciu "zapisz" w bazie danych nie pojawia się nowy wpis. nie wiem dlaczego. pomocy... Ten post edytował szpakoo 7.06.2007, 15:57:58 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zlikwiduj @ przed $db
2. sprawdź wersję php i sql'a mysqli jest od wersji 5 php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 16 Dołączył: 19.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po zlikwidowaniu @ wyskakuje fattak error
a php jest w wersji 5.02 ja osobiście stawiam na jakiś błąd w zapytaniu moze, ale nie potrafie sobie z tym poradzić -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 12.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra fatal error ale jaka jest tresc tego błędu?
Na pewno dane do bazy się zgadzają? print mysql_error()? -------------------- Cogito Ergo Sum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fatal error: Class 'mysqli' not found in c:\usr\krasnal\www\nowy folder\wstaw.php on line 31 Na razie zająłbym się tym problemem...Masz zainstalowane rozszerzenie mysqli (a może nie masz nawet mysql-a)? -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
poradziłem sobie z tym problemem poprzez
dzięki za p ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:17 |