![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki pomysł aby na darmowej stronie (serwer), zamiescic Index ktory przekierowuje na moj serwer. ale z racji ze mam zmienne IP jest juz mały problem. Ale być moze nie do konca ? na darmowym serwerku oprocz indexu zamiescil bym plik ip.conf a w nim IP na ktory ma przekierowywać, z kolei na moim serwerze skrypt ktory dajmy to co godzine sprawdzal na jakim IP pracuje laczyl sie ze stronką i zmienial wpis w owym ip.conf na nowe IP. dzieki temu najwyzej godzine czasu strona by nie działała ale owe update moza bylo by zagescic co 20-30minut ale chyba 1h wystarczy z obserwacji wywnioskowalem ze gora 1-3 razy w ciagu dnia zmienia sie IP. mozna by tez to rozwinac do czegos takiego serwer moj sprawdza jakie ma teraz IP sprawdza plik ip.conf ale u siebie jezeli sie rozni to go updatuje a nastepnie owy plik przesyla na server darmowy dzieki temu mozna bedzie wykluczyc te logowanie co 1h. Ale czy jest to mozliwe z poziomu PHP ? czy jednak muszę siegnąć po inny język ? a jak coś to moj server stoi na Slackware 10.2 bez nakladek graficznych ![]() Dziekuje i Pozdrawiam ps. moze macie jak cos jakies przyklady do tych edycji update IP... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez sens, takie skakanie po serwerach
jest jakas strona co oferuje rozwiazanie dla ludzi ze zmiennym ip nie pamietam adresu, moze ktos przypomni ![]() hmmm po minucie w google znalazlem takie cos: http://www.no-ip.pl/ byc moze tutaj mozesz to zalatwic ![]() Ten post edytował my salsa 6.06.2007, 13:01:21 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
tak jest jeszcze wiele innych płatnych
albo z reklamami ![]() a ja ten darmowy serwer mam w pracy hehe ![]() ![]() ![]() Ten post edytował Remx 6.06.2007, 13:15:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy wysyłanie pliku to najlepszy pomysł, wymaga POST. Wydaje mi się, że prościej będzie jeśli skrypt na lokalu sprawdzi, czy zmienił się adres ip i wyśle go na serwer przez GET do skryptu, który nadpisze informacje w pliku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:06 |