![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam problem i szukam najodpowiedniejszego sposobu jego rozwiązania. Tworze internetowy dzienniczek ucznia i mam problem, który polega na tym, iż dzienniczek ten dotyczy uczniów gimnazjum. Lecz chcę, aby uczniom klas 3 nie wyświetlały się takie przedmioty jak informatyka i technika. Wiem, że jednym ze sposobów było by dodanie do bazy klumn "od" i "do" i wtedy po prostu w zapytaniu by sie tam pisalo where klasa.users>=od.przedmioty czy jakoś tak. Jednak jestem w takiej sytuacji iż nie wpisuje klas w postaci 1,2,3 tylko 1a,3b itd. i w takim wypadku trzeba wymyślec cos innego. Czekam na wasze pomysły.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli możesz to przedstaw strukturę swojej bazy danych i najlepiej kilka przykładowych danych.
A ogólnie odpowiadając na Twoje zapytanie to wystarczy stworzyć różne kwerendy dla różnych klas - np.:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc moja baza danych wygląda tak:
*oceny id id_user id_przedmiot ocena *przedmioty id Nazwa *users id login haslo imie nazwisko klasa ranga I to na tyle. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Jednak jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to chętnie go wyprobuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:55 |