![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głowię się nad drobną rzeczą ale mam problem. Przesyłam metodą post zserializowaną tablicę a pod przepuszczeniu przez unserialize() otrzymuje ją w całej okazałości. W tablicy tej znajdują się dane pobrane z bazy.
serializacja: serialize($aRole) odserializowanie: unserialize(stripslashes($_POST['aRoleToken'])) Wszystko działa pięknie do póki w bazie przechowuje zwykłe teksty. Natomiast jeśli do bazy wprowadzę np taki ciąg:
to przy próbie unserializacji otrzymuję błąd spowodowany obecnością tego apostrofa przed literką a. Pewnie banalny problem ale jakoś nie mogę nic wymyśleć. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2007 Skąd: Kleszczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed wpisaniem do bazy użyj funkcji dodania stripslashes a przy wyciąganiu z bazy usuń znaczki \. W ten sposób będziesz mógł używać znaków ' oraz " przy zapisie do bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem - nie pomaga
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2007 Skąd: Kleszczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak?
Kod $a = array( null , "ChangeLogView" , "Przeglądanie changelog'a" ); $a = addslashes ( $a[2] ); INSERT INTO roles VALUES ( $a ); Jeśli to nie pomoże to może zastąp znak ' odpowiednikiem &costam - nie pamietam kodu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:26 |