![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam pewnie problem. Otóż wyczytałem w książce, że można wywołac polecenie zewnętrzne (shell) w php umieszczając je w ` `. Zrobiłem taki skrypt (na localhoscie), ale mi nie działa ;/
Co jest źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już nie pamiętam jak to było dokładnie, ale nie da się chyba tego do zmiennej przypisać:
Ewentualnie użyj, exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, system" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. PS. Nie działa czyli co się dzieje? Jaki błąd ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Php nie wywala błędów. Twoja metoda też nie działa :/ Jakby co mam safe_mode off. Nie jestem specjalistom ale wydaje mi się, że można to polecenie przypisać do zmiennej, przynajmniej tak p.Marcin Lis napisał w swojej książce
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Php nie wywala błędów. Twoja metoda też nie działa :/ Jakby co mam safe_mode off. Nie jestem specjalistom ale wydaje mi się, że można to polecenie przypisać do zmiennej, przynajmniej tak p.Marcin Lis napisał w swojej książce ![]() A może Ty to patrzysz na Windowsie? Wtedy to nie ma szans działać ( biała strona będzie ), spróbuj coś ala
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Robie to na linuksie (fc6). Twoje polecenie działa, ale mi zależy na tym zewnętrznym poleceniu i nie znam podłoża problemu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:56 |