![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak w temacie.
chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę skompresować kilka plików do bzip-a lub chociarz jeden czekam na wskazówki pozdro! ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Tak trudno zaglądnąc do manuala? bzwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Ten post edytował webdicepl 28.05.2007, 18:33:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak zaglądnąłem tylko to mi skompresuje dane a nie cały plik lub kilka -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
No to w czym problem? Otwierasz plik (file_get_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual/fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual), kompresujesz i zapisujesz do pliku z odpowiednim rozszerzeniem.
|
|
|
![]()
|
|
mam taki kod:
ale to coś twoprzy mi plik foo.bz2, a w nium znajduje sie jakiś plik foo tylko bez żadnego rozszerzenia a wnim moje dane zapisane. popraw mnie jak coś źle -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual nie zwraca zawartości pliku, popatrz jak odczytywać zawartość pliku za pomocą tej funkcji lub daj tak: (jeśli masz php5)
|
|
|
![]()
|
|
dobrze, działa, tylko nie tak jak powinno.
zawartośc pliku jest zapisywana do tego archiwum tylko że nie jako plik test.php tylko jakiś foo bez żadnego rozszerzenia. czy można jakoś tak zrobić by zapisywało cały ten plik? -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:45 |