![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z wyrażeniem regularnym, aktualnie wygląda to tak: Ale nie działa tak jak powinno. Chcę aby od komnetarza <!--koniec do końca stringa wyczyściło mi. Jednak czyści tylko do końca linijki. Jak to poprawić ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
s (PCRE_DOTALL)
If this modifier is set, a dot metacharacter in the pattern matches all characters, including newlines. Without it, newlines are excluded. This modifier is equivalent to Perl's /s modifier. A negative class such as [^a] always matches a newline character, independent of the setting of this modifier. Dodaj jeszcze modyfikator s. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego:
Kod <!--koniec bebech konsultant--> No i po dodaniu modyfikatora s nadal nie działa..<P> <form method='post' action=''> <input type=hidden name='cmd' value='newsletter'> <HR class="kreska_konsult"> <b>Jeżeli chcą Państwo otrzymywać mailem co miesiąc( i tutaj wiele więcej tych linijek) pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal jeszcze pytajnik z wyrażenia, to będzie kasowało do końca.
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 20:25 |