![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
zakręciłem się przy wstawieniu warunku w wyświetlonej tabeli mysql. Mam taki kodzik:
na czym mam polegac warunek;] więc chciałbym aby dla każdego wiersza w bazie nastąpiło sprawdzenie czy w polu plan wartość jest = 1 wyświetli mi link do podstrony z formularzem jeżeli !=1 link do wypełnionego wyświetlonego formularza prosiłbym o jakies wskazówki. jak zrobiłem to porównując $r=['plan'] ==1 wywalił mi xxxxx wartości pola |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w którym miejscu masz pole plan ? Bo ja w kodzie widze id, obszar, data, end ale nigdzie plan.
Plan to tabela w bazie danych, z której pobierasz dane a nie pole w bazie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tabela nazywa sie plan i pole nazywa się plan, wkleje fragment kodu w którym wyświetlana jest wartość pola plan dla danego wiersza :
wkleiłem ci z zapytaniem w którym ma właśnie być wyświetlona wartość w zależności od pola plan w bazie plan Ten post edytował wojtekwro 25.05.2007, 13:28:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powyższe zapytanie do bazy się nie wykona.
Takie się wykona... A sprawdzenie czy w komórce $r['plan'] jest jedynka ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:25 |