![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kilka linków w postaci
<a class="search_submit" href="link/1">link1</a> <a class="search_submit" href="link/2">link2</a> <a class="search_submit" href="link/3" onclick="return false;">link3</a> <form action='link'> </form> i chcę żeby formularz wysyłał się po kliknięciu dowolnego z linków na adres zawarty w href tego linka. próbowałem czegoś takiego: $$('.search_submit').each(function(event){ event.observe('click', function(event){ adres = Event.element(event).href; formularz = $('formularz'); //nie działa pod explorerem //alert(formularz.readAttribute('action')); //alert(formularz.action); formularz.action = adres; $('formularz').submit(); return false; }); }); i problemem jest to, że pod explorerem nie mogę dobrać się do parametru action formularza pod mozillą wszystko jest ok oprócz tego, że mimo return false przekierowuje mnie do adresu z <a> więc musiałem dodać onclick jak w 3 linku |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem, czemu ludzie zawsze piszą takie żłożone skrypty. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
imo lepiej zrobić coś w tym stylu: <a class="search_submit" href="link/1" onClick="goTo(this.href); return false;">link1</a> <a class="search_submit" href="link/2" onClick="goTo(this.href); return false;">link2</a> <a class="search_submit" href="link/3" onClick="goTo(this.href); return false;">link3</a> <form action='link' name="gotoform"> </form> No i gdzieś tam java script: function goTo(address) { document.form.gotoform.action = address; document.form.gotoform.submit(); } I śluz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak :
Cytat Nie rozumiem, czemu ludzie zawsze piszą takie żłożone skrypty. Budowa większych aplikacji bez framework'a jest bardzo pracochłonna. Ponadto po co wyważać otwarte drzwi - pod prototype.js masz całe mnóstwo bibliotek, a dzięki wspólnej bazie nie ma problemów z wykorzystaniem ich wszystkich na raz (ustalone przestrzenie nazw, etc.). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:31 |