![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Proponowałbym utworzyć w dziale "Forum" (tam gdzie jest Przedszkole, Php itd...) nową kategorię, a mianowicie "Tutoriale".
Umieszczane byłyby tam tylko i wyłącznie tutoriale jak wykonywać dany skrypt, każda czynność opisywana po kolei, co i jak itd. Czekam na odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł nie jest najgorszy.
Najsłabszym punktem jest zebranie publicystów, którzy chcieliby publikować. Z tego co obserwuję to każdy (w tym ja) woli publikować u siebie na blogu. Jeśli by założyć że każdy może opublikować coś, to musiałaby by ć weryfikacja, ponieważ mogłyby się pojawić jakieś głupoty. A jeszcze co do samej idei: dlaczego na forum a nie na wortalu? Przecieć wortal jest dużo lepszą platformą do tego typu rzeczy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co wogóle taki dział skoro jest Planeta, którą możesz sobie wrzucić nawet w RSS i się dowiesz o tutorialach (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
(...) Najsłabszym punktem jest zebranie publicystów, którzy chcieliby publikować. Z tego co obserwuję to każdy (w tym ja) woli publikować u siebie na blogu. (...) To czemu nie umieścić tu i tu, a dodatkowo pod tutorialem umieścić link do bloga (ewentualnie innego źródła). Drugim rozwiązaniem choć nie bardzo mi się one podoba jest rozwiązanie takie jak na eioba.com, kawałek treści tutoriala i link do całości. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Taka dyskusja już się toczyła (niecały rok temu) i zdania były baaardzo podzielone. Myślę, że Planeta jest dobrym pomysłem, bo (jak mike wspomniał) większość woli publikować na swoich blogach. Rzeczywiście stałe linki w jakimś przyklejonym topiku mogłyby pomóc.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To czemu nie umieścić tu i tu, a dodatkowo pod tutorialem umieścić link do bloga (ewentualnie innego źródła). Drugim rozwiązaniem choć nie bardzo mi się one podoba jest rozwiązanie takie jak na eioba.com, kawałek treści tutoriala i link do całości. To czym to różniłoby się od eioba.pl ?Poza tym jest już Planeta, o której wspomniał ~ska, która agreguje RSS'y. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie mozna by stworzyc tematu, w którym zbierało by się adresy do tutoriali wraz z krótkimi recenzjami/opisami.
Przyjmijmy użytkownik znajduje jakis fajny tutorial/artykuł itp. tworzy krótką recenzję i dodaje swoj post albo inna opcja stworzyć zamknięty temat za który by była odpowiedzialna jedna osoba, a znalezione tutoriale bądź artykuły (linki) wraz z recenzją wysyłało by się do niej. Szybko i przyjemnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To czym to różniłoby się od eioba.pl ? Poza tym jest już Planeta, o której wspomniał ~ska, która agreguje RSS'y. Ale to agregowanie nie działa dobrze (dotyczy to wszystkich wpisów, którzy mają bloga na jogger.pl), już to zgłaszałem, ale nie zostało to jeszcze poprawione (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Oto przykład (widać, że są kategorie PHP, ale są olewane): http://sf.jogger.pl/atom/short/6/ Ten post edytował sf 26.05.2007, 11:00:26 |
|
|
![]()
|
|
A nie mozna by stworzyc tematu, w którym zbierało by się adresy do tutoriali wraz z krótkimi recenzjami/opisami. No tak.Przyjmijmy użytkownik znajduje jakis fajny tutorial/artykuł itp. tworzy krótką recenzję i dodaje swoj post albo inna opcja stworzyć zamknięty temat za który by była odpowiedzialna jedna osoba, a znalezione tutoriale bądź artykuły (linki) wraz z recenzją wysyłało by się do niej. Szybko i przyjemnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ale niekt nie odpowiedział mi czym miałoby się to różnić od eioba.com :: php? Dla mnie niczym a skoro niczym to po co kopiować serwis/usługę jeśli jedna już jest i działa wyśmienicie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widze to niczym.
Podejrzewam, że ta strona nie jest za bardzo znana stąd pytani o utworzenie takiego działu. Faktycznie nie ma sensu kopiować "serwisu0/usługi". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Z tego co widze to niczym. Podejrzewam, że ta strona nie jest za bardzo znana stąd pytani o utworzenie takiego działu. Faktycznie nie ma sensu kopiować "serwisu0/usługi". Czytając powyższe przypomina mi się moment, kiedy prośba o jakieś rozgłoszenie projektu na php.pl spotkała się ze zdecydowanym sprzeciwem kilku osób. Do tej pory nie rozumiem, dlaczego ekipa php.pl nie chce poinformować innych o projekcie, skoro jak widać może on być pomocą dla innych. --[edit]-- Chyba ogrzewam jakiś stary wątek? Ten post edytował tiraeth 4.08.2007, 10:22:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, odgrzewasz stary wątek... Po co? Skoro nic ciekawego do niego nie wnosisz?
Żeby mi to było ostatnio raz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Zamykam, poczekaj na nowy zarząd i jego plany/pomysły. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 15:25 |