![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sypie mie takim błedem jak w topicu jeżeli usunę z zapytani sql= warunek where id=$id to zapisze mi wartość pola akcep dla całej kolumny =1 ja chcę aby robił to tylko dla id z poprzedniego skryptu. Brak pomysłu jak to obejśc poprawić proszę o pomoc. Ten post edytował wojtekwro 23.05.2007, 10:38:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No chyba wyraźnie masz napisane: Nieznana kolumna '$id' . TO juz mozna sie probowac domyslic, ze zamiast przekazac wartosc zmiennej $id to przekazales tekst '$id'
powinno byc:
Poczytaj w manualu jaka jest roznica miedzy apostrofem a cudzyslowiem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak poprawie to tak jak mówisz wali dalszym błędem
poniżej zamieszcze fragment skryptu, który przekazuje $id dalej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: co ty mi za kod pokazujesz? Przeciez on ma sie nijak do komunikatu bledu. Blad masz w tym samym kodzie co pokazales na poczatku
po drugie: kombinacji Ctrl+C, Ctrl+v to też trzeba umiec uzywac. Zobacz co ja ci kazalem wstawic, a spojrz co ty wstawiles w swoim kodzie (oczywiscie wnioskuje, ze źle skopiowales, po komunikacie bledu, a nie po kodzie, gdyz kodu po poprawce nie pokazales) -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat sorki źle wkleiłem ale jak wlepiłem tak jak kazałeś sypie tym samym Nie ma prawa. Pokaz kod po moich zmianach. Dla pewnosci zrob tez: echo $id; i powiedz mi co to wyswietla -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj innych cudzysłowów, nie pojedynczych (') a podwójnych ("):
albo daj $id poza stringa tak jak napisał Ci @nospor -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno pomoc :
$akcept="1"; $sql = "UPDATE szkolenia SET akcep = $akcept WHERE id=$id"; |
|
|
![]()
|
|
echo $id; wyświetliło mi $id czyli nie pobiera zmiennej z poprzedniego skryptu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
w tamtym skrypcie masz ten sam blad, czyli nie:
a:
Mowilem bys poczytal o roznicy miedzy ' a " http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ruszyło dzięki wszystkim za pomoc a manuala przeczytam dzisiaj w domu ;]
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:42 |