![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć mam problem z napisaniem formularza dzięki ,któremu ze strony będzie można wysyłać e'maile bez włanczania programu pocztowego. Bardzo proszę o pomoc bo sam próbowałem go napisać i mi nie wychodziło :/ OTO skrypt napisany przezemnie:
<?php if (count($_POST)) { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = 'adres e-mail gdzie wysłać formularz'; // Adres e-mail adresata $subject = 'temat'; // Temat listu $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza'; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { if (is_array($value)) { for ($i = 0; $i < count($value); $i++) { $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n"; } } else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n"; } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> <form action="?" method="post"> A tu skrypt html: Podaj swoje imie: <input type=text name="imie"/><br/> Podaj swoje nazwisko: <input type=text name="nazwisko"/><br/> Podaj swój adres e-mail: <input type=text name="email"/><br/> Miasto pochodzenia : <input type=text name="miasto"/><br/> Podaj swoja plec : <input type=radio name=Plec value="Mezczyzna"/>Mezczyzna<br> <input type=radio name=Plec value="Kobieta"/>Kobieta<br> Ile masz lat : <input type=radio name=wiek value="Mniej niz 15"/>Mniej niz 15<br> <input type=radio name=wiek value="15-19"/>15-19<br> <input type=radio name=wiek value="20-29"/>20-29<br> <input type=radio name=wiek value="30-39"/>30-39<br> <input type=radio name=wiek value="40-60"/>40-60<br> <input type=radio name=wiek value="ponad 60"/>ponad 60<br> Proponowany login (minimalnie 4 znaki, zaczyna sie z litery i zawiera tylko litery i cyfry): <input type=text name="login"/><br/> Proponowane haslo (minimalnie 5 znaków, zaczyna sie z litery i zawiera tylko litery i cyfry):<input type=text name="haslo"/><br/> Proponowane imie postaci: <input type=text name="imie postaci"/><br/> Jak dowiedziales sie o naszym serwerze: <textarea name="dowiedzenie sie o serwerze" cols="2" rows="2"></textarea> Wymysl historie swojej postaci, ewentualnie jakas przygode, dzieki czemu bedziemy wstanie zweryfikowac, czy posiadasz fantazje i wniesiesz cos ciekawego do naszego swiata (to jest decydujaca czesc rejestracji - prosimy potraktowac ja powaznie! Przed napisaniem polecamy przeczytac: TEN oraz TEN post.): <textarea name="historia postaci" cols="5" rows="5"></textarea> <input type=submit value="Wyślij"/> </form> <?php } ?> Niektórzy mówili mi ,że mam dodać kod z jakiego e'mailu ma wysyłać wiadmość ale niewiem jaki to kod. Ten post edytował Milader 22.05.2007, 20:21:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Kochany kolego.
Opisz problem na forum, zamiast numeru GG. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Rozumiem że to mam przenieść na giełde ofert? bo na forum było to wiele razy poruszane i wystarczy poszukać, a Ty tu widać oczekujesz gotowca, a gotowce to tylko za $ (chyba że trafi sie jakas dobra dusza w co wątpie :])
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:10 |