![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec: Formatowalem dysk, zainstalowalem Windowsa XP i wszystko jest w porzadku oprocz poczty ... Raz mi dziala a raz nie, mam 3 konta skonfigurowane w qutlooku jak trzeba. Przedchwila wlaczylem Qutlooka i wywala mi 3 takie same bledy ze nie moze uzyskac polaczenia z serverem. Przed formatem bylo tak samo ustawione i chodzilo!
Drugi problem to taki ze zainstalwoalem progarm Norton Anty Virus 2004. Wlanczam kompa, ikonka jest na pasku zadac po chwili chce otworzyc glowne menu nortona i ikonka znika, a ponownie nie chce sie uruchomic. Przed formatem tez chodzilo jak nalezy ! Czy to wina mojego firewalla czy moze servis packow ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Sprawdz w ustawieniach polaczenia czy masz wlaczonego microshiitowego fajerłala - jesli tak, to kill him
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FIrewall microsoftu i normalny jest wylaczony ... Wyswietl ami sie taki komunikat w qutlooku:
Cytat Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'poczta.risp.pl', Serwer: 'poczta.risp.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E
Tak przy kazdym koncie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj ustawić "Serwer wymaga uwierzytelniania."
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wylacz firewalla i sprawdz czy nadal blad sie pojawia.
BTW: Zfirewalli polecam Kerio Personal Firewall Pro. Przetestowalem juz inne tego typu programy (Norton Internet Security, Sygate Personal Firewall, Zone Alarm, Outpost Firewall) i ten jest IMHO najlepszy - naj bezpieczniejszy. Dodatkowo nie posiada zbednych wodotryskow co i ma wplyw na bardzo niskie obciazenie procesora. Czytalem tez gdzies, ze jest to jeden z najbezpieczniejszych produktow tego typu dostepnych dla uzytkownikow domocyh. Na stronie www.kerio.com mozna sciagnac pelna i co najwazniejsze darmowa wersje firewalla. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Error 10061: No connection could be made because the target machine actively refused it.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat A spróbuj ustawić "Serwer wymaga uwierzytelniania."
Probowalem z i bez ale w pomocy na stronie servera pisze ze ma byc uwierzytelnienie. Cytat Wylacz firewalla i sprawdz czy nadal blad sie pojawia.
Tak blad sie nadal pojawia ... Mam tego firewalla o ktorym piszesz ... Cytat MSDN napisał(a):
Error 10061: No connection could be made because the target machine actively refused it. Czyli co musze zrobi c? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A probowales jakimkolwiek innym klientem poczty sie polaczyc ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie nie probowalem ale zaraz sproboje ... Znajdzie sie cos ... Sprawdze i podam raport
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zainstalowalem INCRED MAIL czy jakos tak i to samo ... Ja juz nie wiem co jest
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej w takich wypadkach zazjec do zrodel problemu - czyli do risp.pl
W FAQ mamy: Cytat Do poprawnego skonfigurowania poczty elektronicznej będziecie Państwo potrzebować następujących informacji :
- serwery poczty SMTP poczta.risp.pl port 25 POP poczta.risp.pl port 110 - nazwa użytkownika wybrana podczas zakładania konta nazwa - hasło podane podczas rejestracji konta hasło Do poprawnego działania poczty wymagane jest włączenie autoryzacji SMTP (serwer wymaga uwierzytelnienia). Pomoc dla klientów korzystających z Outlook`a dostępna TUTAJ ( http://www.risp.pl/help ) Moze wlasnie przez brak uwierzytelniania nie chce dzialac konto. Jezeli nadal nie bedzie to proponuje zglosic sie do ich BOKu. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Moze wlasnie przez brak uwierzytelniania nie chce dzialac konto. Jezeli nadal nie bedzie to proponuje zglosic sie do ich BOKu.
Uwierzytelnienie jest. NIe bede sie do nich zglaszal bo to nie ich problem... Zadne konto mi nie chodzi. Patrzylem te na Rispie, na Wp, na Onecie i na Interii i wszedzie to samo... Wiec mi sie wydaje ze u mnie jest cos nie tak tylko nie wiem co ![]() ------------------------------------------ Edit by PaGoLiK: Ok sprawa zamknieta. Rozwiazlem swoj problem. Problem tkwil w Nortonie... Zle sie hcyba zainstalowal i jak sie wylanczal to ochrona poczty blokowala ja. Dzieki wszystkim za pomoc. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Przed formatem miales ten sam system?
|
|
|
![]()
|
|
Tal mialem ten sam system i tego samego nortona i wszystko chodzilo a teraz cos z nortonem jest nie tak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może się upomniał o licencję
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie NAV Ci coś kopie pocztę. Z tego co się orientuję, to sprawdza on maile, czy nie posiadają wirusa. Może jego odinstaluj i zobacz czy da się odebrać pocztę.
Mógł on gdzieś zamieszać w ustawieniach (rejestrach). |
|
|
![]()
|
|
Juz wszystko chodzi. Przeciez pisalem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
NIe chcialem zakldac nowego tematu tylko postanowilem tu zamiescic swoj natspeny problem:
:arrow: Utworzylem drugie konto uzytkownika na Widnows Xp. Dalem na konto z ograniczeniami ale chce jeszcze zrobic zeby te 2 konto mialo dostep tylko do wybranych dyskow, programow, plikow. Wie moze ktos jak to zrobic ? |
|
|
![]()
|
|
Pokombinuj w ustawieniach Local Security Poliece (plik: secpol.msc)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:06 |