![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki zgrzyt w swoim pomyśle, jako, że logowanie z sesjami mi za kij nie wychodzi postanowiłem zrobić coś takiego:
prosty panel logowania który sprawdza login i hasło, a gdy poprawny robi wpis w tabeli w polach data i aktywny, tylko tutaj pojawił się problem: wszystko byłoby ok gdyby użytkownicy się wylogowywali, klikamy wyloguj i wpis w bazie w polu aktywny zmienia się na 0. Czy jest jakiś sposób aby w tabeli w polu aktywny po zamknięciu przeglądarki wpisywało się 0 ![]() pyatnko
jak zabezpieczyć strony przed userami bez dostępu ![]() skrypcik chodzi i logowanko działa ale chciałbym zabezpieczyć wywoływanie stron z paska adresu przeglądarki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej tak? I na każdej stronie, której chcesz dodajesz:
Ten post edytował KCG 10.05.2007, 16:55:37 -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po małych poprawkach wszystko działa zamieszcze skrypcik z bazą danych dla tych którzy będą kiedyś szukać
![]() login.php
index.php
index.html
baza danych test tabela userzy
w formularzu który zrobiłem, a jest dostępny tylko dl azalogowanych chciałbym zrobic coś takiego :
ma to na celu wyświetlenie wartości z tabeli dla której jest spełnione coś takiego : jeżeli istnieje sesja i wyświetl dla login wartośc pola z tabela userzy user. Podpowiedzcie jak to zrobic tym sposobem wyżej nei dizała ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz zrobić tak jakby edycje profilu? W formularzu? Może napisz jakoś wyraźniej, bo nie rozumiem, co chcesz osiągnąć
![]() ![]() ![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
zawartość login.php
chce żeby wczytał mi do sesji $_SESSION['imie'] oraz ale to w dalszym etapie rozwoju ;] $_SESSION['id_strony'] jeżeli = 1 {pokaże pusty formularz do zapisu} else przekieruje na stronę do przeglądania. problem mam z wyświetleniem czegoś takiego
pole kto sporządził ma być zablokowane ale to zrobię jak zacznie to działąć wydaje mi się że jaśniej się nie da. (z php walcze od paru dni także proszę o wyrozumiałość). Ten post edytował wojtekwro 11.05.2007, 12:58:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:28 |