![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie chodzi mi o skrypt, który automatycznie odczyta ostatnio dodany plik na stronie, moze podiberaż z podkatalogów, nie wiem jak napisac taki skrypt. Proszę o pomoc
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a skąd ma go odczytać? z powietrza? jakieś bliższe informacje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sie podpisuje pod kwiateuszem... czy w jakiejs bazie jest zapisywana informacj ana temat pliku? Czy moze ma czytac z obecnych w jakims folderze plików? Poprostu NIe wiemy dokładnie jak u ciebie to działa albo ma działać.
-------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W podkatalogu pliki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem do końca jak odczytać date utworzenia pliku, ale nie prościeć zapisywać informacje o plikach w bazie? i potem odpowiednio posortować wyniki
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
tylko, że ja nie znam się na programowaniu w bazach danych ... i tu właśnie jest problem ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
przyszło mi do głowy jak to można rozwiązać
![]() tak więc trzeba prze listować cały katalog umieszczając w tablicy czas ostatniej modyfikacji, a następnie posortować i wybrać odpowiedni rekord.
większa część kodu zaczerpnięta z CodeIgnitera z helpera directory + dodanie sortowania i zwrócenie pierwszego wyniku ![]() funkcja zwraca timestamp ostatniego pliku... pisane z palca, ale powinno ruszyć ![]() edit: mała poprawka ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki za pomoc, pomogłeś!
... Tylko, że ja siedzę w PHP dopiero 3 tygodnie i nie kumam kody .. może mały support co, gdzie skąd i gdzie wgrać kod i będę na prawdę wdzięczny! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:38 |