![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
To jest mój pierwszy post na tym forum. W temacie php i mssql jestem początkujący. Mam problem, być może lamerski, ale nie potrafię sobie dać z nim rady. Otóż napisałem prostą procedurkę w sql:
Jak widać zwraca ona krotki albo (jeśli nie podamy kategorii) message . To co skleciłem w php wygląda następująco (zmienne-argumenty procedury są pobierane w formularzu):
Jeśli argumentami procedury jest % % to wszystko gra. Gdy je usuniemy mssql generuje komunikat (nie error). W każdym razie i tu i tu wynik jest true. Oprócz tego mssql_get_last_message() odbiera tylko ostatnią linijkę komunikatu: Nie musisz określać dostawcy - jest domyślny. Chciałbym w 2 przypadku wyświetlić całość komunikatu i zatrzymać wykonanie kodu przed printem tabelki (generowany jest Warning: mssql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MS SQL-result resource) Jak to zrobić, tego nie wiem. Przeszukałem to forum i inne strony, ale niestety nic nie znalazłem. Pozdrowienia dla wszystkich Ten post edytował Watcher01 1.05.2007, 18:57:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:39 |