![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam problem - przy edycji danych, gdy wklejam jakis tekst do formularza, klikam Zmien i nie zmienia, gdy w tym samym <textarea> wpisze tekst recznie - zmienia. nie wiem o co chodzi :/ Może już przegrzany jestem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Kod jest banalny, funkcja z formularzem:
// cos powywalalo \" przy przeklejaniu na forum... oraz funckja zapisujaca do bazy:
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, znajdzie rażący błąd, whatever - proszę o pomoc pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba problem nie jest z bazą, skoro wpisując ręcznie Ci zmienia...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To chyba problem nie jest z bazą, skoro wpisując ręcznie Ci zmienia... Miałem dylemat, gdzie wstawić ten temat, ale postanowiłem tutaj. Jesli jest zle, prosze o karne przeniesienie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Zawsze taki sposob edycji danych dzialal u mnie a teraz jakiś zonk - nie wiem czy jest gdzies blad w kodzie, ktorego nie potrafie zauwazyc. Przez chwile myslalem ze przeklejony tekst moze nie byc w zmiennych, ale funkcja die() udowadnia mi ze tekst tam jest... w tabeli opis_pl itd sa typu TEXT... Dodane po jakims czasie: ponadto, jesli wkleje dlugi tekst, ale usune czesc i zostawie np. 2 linijki - dodaje, jesli zostawie 3 linijki - nie updatuje bazy. moze przyjmuje tylko okreslona ilosc znakow - ale to tez by bylo jakies dziwne :/ Ten post edytował mtr 25.04.2007, 09:29:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypisz sobie na ekran zapytanie jakie jest wysyłane do bazy, to może naprowadzić gdzie jest błąd.
|
|
|
![]()
|
|
ok temat to wywalenia, sory za zamieszanie znalazlem blad:)
w tekscie wklejanym byl jakis dziwny apostrof w slowie it's, po zmianie na zwykly apostrof przeszlo... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:37 |