![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt logowania, który dodaje tzw. cookies. Składa się z 3 plików:
- formularz - skrypt - plik z danymi użytkownika Oto kody: zalogujsie.php Kod Zaloguj się do administracji <FORM ACTION='logowanie.php' METHOD='post'> <INPUT TYPE='text' NAME='login' size='10'><BR> <INPUT TYPE='password' NAME='haslo_z_formularza' size='10'><BR> <INPUT TYPE='submit' NAME='zaloguj' VALUE='Zaloguj się'> </FORM> </CENTER> logowanie.php
sebekzosw.php
Aby się zalogować trzeba użyć takich danych: Nick: sebekzosw Hasło: pass Chciałbym zrobić stronę dla zarejestrowanych z treścią dla nich, ale nie wiem co jest nie tak. Na localhoscie mi wszystko dobrze działa, a na zwykłym serwerze już nie. Oto kod, jak to wygląda na localhoscie i działa: Movies.php
1.txt
Mógłbym prosić o jakiś kod. Na localhoscie wygląda to tak:
Możecie też zrobić plik nazwa.php w którym będzie treść powyższego skryptu, zalogujecie sie (na localhoscie) i wejdziecie na plik nazwa.php i będziecie zalogowani. Jak zalogujecie sie na serwerze jakimś i wejdziecie na nazwa.php to będzie pisało, ze nie jesteście zalogowani. Dlaczego tak się dzieje? Dlaczego skrypt z localhosta nie działa poprawnie na zwykłym serwerze? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wnikalem za bardzo w kod, ale zdaje mi sie ze po prostu problem jest ze na localhoscie masz wlaczone zmienne lokalne jako globalne, a na serwerze nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ten post edytował jjkk 21.04.2007, 20:46:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 21:03 |