![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki problem, musze odświezac plik its.php co 5 sekund ale nikt na ten plik ni bedzie wchodził a w tym pliku znajduje sie skrypt co wysyła informacje na emeil.
rozumiem że to:
odswieza strone co 5 secund ale jak jest w mojej przegladarce. A jak zrobic zebym nie musiał odpalać w przegladarce?? odpada cron - bo nie ma takiej mozliwości proszę o pomoc? Ten post edytował kroghot 20.04.2007, 05:12:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz dostęp do serwera sprubuj odpalić jakiś skrypt w shellu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Będzie OT, ale co to jest secunda? Po jakiemu to?
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Trudno będzie odświeżać plik co 5 sekund, nawet przez crona. Widziałem w sieci portal który cyklicznie uruchamiał skrypty, ale był płatny. Możesz poprosić kogoś ze znajomych, kto posiada serwer z cronem, aby wrzucił regułkę uruchamiającą Twój skrypt co dany okres czasu.
Będzie OT, ale co to jest secunda? Po jakiemu to? To sie na przyszłość powstrzymaj jeśli nie wnosisz nic do tematu. Za takie bezsensowne nabijanie postów rozdawał bym warny. EDIT: czemu się czepiacie o takie detale? Przeszkadza wam to tak strasznie? Tak jak ja bym się Ciebie @maryaan czepiał co to znaczy 'sekud'. Ten post edytował webdicepl 20.04.2007, 00:36:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co robi skrypt ktory chcesz wykonywac co 5 sekud (o przepraszam, secund)? nie da sie tego zrobic jednorazowo gdy ktos wchodzi na strone? (oczywiscie po obliczeniu roznicy czasow i obliczenia ile "razy" skrypt powinien zostac wykonany)
Będzie OT, ale co to jest secunda? Po jakiemu to? eee nie wiesz? po polscu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no a jeśli nie mozna odpalać skryptu co 5 se[k]und, to moze mozna by było opdalic skrypt co 35 minut??
pytanie jest tylko w jaki sposób to zrobic. Mam dostęp do serwera za pośrednictwem WC przez ftp, serwer mojadomena.nazwa.pl ps. no sory wale wy nigdy błędów nie popełniacie - bardzo śmieszne |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do błędów zaliczyłbym literówkę, błąd ortograficzny, a nie pseudo-angielskie słowotwórstwo. Znajomość języków chwali się, ale póki co obowiązującym jest JĘZYK POLSKI.
A co do tematu... na płatnych serwerach na 99% jest cykliczne odpalanie skryptów... więc poczytaj w pomocy, albo skontaktuj się z administratorem... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:02 |