![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujący problem. Przypisując zmiennej wartość pliku $dane = file('dane.txt'); chciałabym otworzyć plik dane.txt, w zależności od zmiennej, zawartej gdzieś wyżej w kodzie programu ^^ tak aby w zależności od thej zmiennej otwierał się plik np. dane1.txt, dane2.txt,.. itd. (plik [nr].txt, gdzie nr zadeklarowałam sobie gdzieś wcześniej...) Jakaś porada, jak się z tym uporać...? : D Ten post edytował Mnyonywaji 18.04.2007, 19:20:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad 1: eeee, bardziej zagmatwać się nie da. Chcesz, żeby aplikacja PHP odczytywała wartość zmiennej z linku?
Ad 2: file() już zwraca tablicę linijek pliku, zatem nie widzę powodu, by to rozwalać później explode(). Porada: case (czy switch, nie pamiętam, mylą mi się języki różne [Delphi i C++] ![]() Ten post edytował pbnan 18.04.2007, 18:05:05 -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm. no niekoniecznie z linku. Ale w ten sposób, żeby móc to zróżnicować... a nie mam pojęcia jak inaczej uzyskać ten efekt - prostym wyborem opcji 1,2 lub 3 uruchomic program z odpowiednią zmienną...
a co do drugiego... no już nieważne, co ja tam sobie z tym plikiem będę robić ^^ jedyne o co mi chodzi, to to, żeby otworzyć plik [nr].txt, gdzie nr zadeklarowałam sobie gdzieś wcześniej... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.html:
plik.php:
-------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie ^^ dokładnie o to chodziło ^^
teraz muszę jeszcze rozgryźć (przy czyjejś pomocy...? ;p ) drugi problem... ; / |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ciezko manual przejrzec? ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() dzięki ^^ za przejrzenie manuala za mnie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:02 |