![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2005 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
mam pytanie, otórz chciałbym zastosowac taką technike: 1. szukam funkcji w php do generowania kodów kreskowych 2. chciałbym aby ta funkcja drukowąła kody kreskowe - powiedzmy po wywołaniu strony wygeneruje 50 kodów kreskowych i zapisaniu jej do pdf i do bazy. Szukałem tutaj, ale powiem sczezre jest to wszystko dlamnei neizrozumiałe. z góry dziekuje za pomoc Ten post edytował dudziec 16.04.2007, 12:52:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pan raczy żartować ?
Jest kilkadziesiąt systemów kodów kreskowych w php nie zaimplementowano generatora kodów kreskowych jest natomiast biblioteka gd dzięki której możesz spróbować napisać taki generator. Możesz jeszcze poszukać na phpclasses.org ale śmiem wątpić że będzie tam taki generator. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jest kilka czcionek które umożliwiają "pisanie" kodem kreskowym. Akurat używam systemu Code39 i działa całkiem nieźle. Tak jak zaproponował orglee można użyć GD i pisać tekst używając odpowiedniej czcionki. Powinno zadziałać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2005 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o przykład
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcji nie ma w php, ale są klasy np. tu: php classes - kody kreskowe
Nie wiem jak to działa bo nigdy nie próbowałem, ale niedługo też zamierzam się pobawić skanerem kodów ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie pisania funkcji php do generowania kodu Extended Code 39 (rozszerzony kod 39)
Wynik na pewno zostanie gdzies opublikowany. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 5 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam tą klasę, sam używam i działa fajnie, niestety w sieci jest ich jak na lekarstwo - dobrze działających
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja bym Ci polecił z Pear Image Barcode http://pear.php.net/package/Image_Barcode. Sam to używałem kilkakrotnie i działa bez zażutów. Po ustawieniu parametrów generuje każdy kod EAN i wiele innych, go generowania już tego do pdf-a to inna sprawa, spróbuj może z rlib.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:41 |