![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem apache 2.2.4 do niego php5. W pliku
Cytat httpd.conf Odznaczyłem linię Kod LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so W pliku .htaccess mam taką treść: Kod <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f #linie poniżej odkomentuj jeśli chesz wyświetlać zawartość katalogów #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> Po wejściu na stronę która nie istnieje otrzymuję komunikat Cytat Not Found The requested URL /krzyzacy.html was not found on this server. Szukałem rozwiązania na forum, ale niestety go nie znalazłem. Pozdrawiam -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal RewriteBase jeśli Twoja strona znajduje sie w katalogu jakimś
a najlepiej powiedz jaką masz strukturę katalogów ![]() Ten post edytował Łukasz O. 12.04.2007, 09:20:09 -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to pomoze ale po dodaniu jakichś modułów trzeba zrobic reset apacha
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm wywaliłem to rewritebase i nic, a co do resetowania to wiem
![]() Pliki są w głównym katalogu na localhost. Ten post edytował Hectic 12.04.2007, 18:56:21 -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak spróbuj
Kod RewriteEngine On
RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f #linie poniżej odkomentuj jeśli chesz wyświetlać zawartość katalogów #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie dalej to samo
![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
no to jak dla mnie masz cos zle skonfigurowane
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co jest nie tak, ale miałem WebServer 1.3. Włączyłem w nim mod rewrite i działało kilka dni (ale przestało
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zamienić jeszcze w httpd.conf :
Cytat <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> na Cytat <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride All </Directory> oraz kilkadziesiąt linijek niżej Cytat AllowOverride None na Cytat AllowOverride All Powodzenia! ![]() Ten post edytował Kamil J. 12.04.2007, 21:42:58 -------------------- Workspace: Ubuntu 8.04, PDT.
|
|
|
![]()
|
|
Kamil J. Wielkie dzięki działa
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:52 |