![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Niestety, pomimo przeszukania forum nie zanlazlem odpowiedzi na nurtujace mnie, prawdopodobnie proste, pytanie.. Napisalem skrypt przechwytujacy dane z formularza na stronie www i wysylajacy, mi oraz wypełniajacemu formularz na maila. Problem w tym, ze chce dołączyc do mejla zdjecie znajdujace sie na serwerze i nie moge w zaden sposob tego zrobic :/
skrypt dziala bez ostatniej lini $msg .= jesli ktos ma pomysł jak poprawnie umiescic sciezke do pliku jpg bede wdzieczny bardzo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) z goory dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 36 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2006 Skąd: ZmC Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jak nie potrzebne, to usuwam ! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/angrysmiley.gif)
Ten post edytował Misio311 28.04.2007, 22:23:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Misio311: odkrywczy nie jesteś. jakbyś przeczytał wszystkie posty to zauważyłbyś że to samo rozwiązanie zaproponował woj_tas. nie mówie już że autor tematu się nie odezwał od ponad 2 tygodni więc smiało można powiedzieć że temat nieaktualny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle, że w takiej postaci to obrazek załączony nie jest a jedynie wstawiony - więc nie zawsze musi być widoczny. Aby poprawnie wszystko działało należałoby najpierw dodać go jako załącznik a dopiero potem wstawić w tekst wiadomości.
|
|
|
![]()
|
|
no przecierz dałem linka 3 posty wyżej :|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W phpmailerze były problemy z mailami na outlooku (dokładniej z załącznikami). Ja bym raczej polecał pakiet PEAR Mail_Mime
Ten post edytował kresh 27.04.2007, 16:32:03 |
|
|
![]()
|
|
@kresh: weź pod uwage że nie wszyscy mają dostęp do hostingu z PEAR, a umiejętne korzystanie z phpmailera nie powoduje żadnych problemów.
|
|
|
![]()
|
|
@kresh: weź pod uwage że nie wszyscy mają dostęp do hostingu z PEAR, Biorę, niemniej nie wiemy czy kolega posiada na serwerze PEAR czy nie, a łatwo można sobie samemu sprawdzić. a umiejętne korzystanie z phpmailera nie powoduje żadnych problemów. Widocznie albo korzystałeś tylko z podstawowych funkcji, albo nie testowałeś zbyt dokładnie... |
|
|
![]()
|
|
Nie chcę polemizować ale równie dobrze to Ty mogłeś poprostu źle z niego korzystać. jak dla mnie to EOT
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma co dyskutować, bo nie próbuje tutaj pokazać wyższości pakietu PEAR nad phpmailer-em. Nic do niego nie mam i sam dość długo z niego korzystałem. Ogólnie dyskusja nieco zjechała z tematu, a sam zainteresowany, pewnie już dawno poradził sobie z problemem. Więc nie ma sensu ciągnąć tego dalej.
@devnul: równie dobrze to Ty mogłeś poprostu źle z niego korzystać Zapewniam Cię, ze korzystałem dokładnie tak jak należy. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) btw: Nie szczególnie mnie zdziwiła osobna interpretacja outlooka, ale może ja po prostu jestem uprzedzony do M$ (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Niemniej miło się dyskutowało. Pozdrawiam. Ten post edytował kresh 27.04.2007, 18:13:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:12 |