![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! mam taki problem z mktime. Mam skrypt który działa dokładnie wygląda to tak:
mam plik tekstowy z datami, podaje date od do i wyswietlają mi sie dokładnie te linie od podanej daty do podanej daty. Problem jest taki że prócz tych lini wyswietla mi sie taki komunikat: Warning: mktime() expects parameter 5 to be long, string given in /var/www/apache2-default/harmonogram/index.php on line 33 skrypt wygląda tak:
a linia 33 to : $czas = date( 'Y.m.d', mktime( 0, 0, 0, $miesiac, $dzien, $rok )); był bym bardzo wdzieczny za jakie kolwiek informacje. //kwiateusz: używamy bbcode |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podajesz mu łańcuch znaków a nie liczbę.
No offence, ale masz taki śmietnik w kodzie że nawet nie widzę gdzie przypisujesz coś do zmiennej $dzien. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na końcu lini 32 naciśnij Enter i wpisz echo '<h1>'.$dzien.'</h1>';
Jeśli pokarze ci się liczba bez żadnych dodatkowych znaków oznacza to zapewne że przed nią albo po niej jest spacja. http://pl.php.net/manual/pl/function.trim.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 17:11 |