![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może troszke się ośmiesze ale...
jak moge wybrac 2 baze danych nie zamykajac wczesniejszej. Tzn. chcialbym wykonywac operacje na 2 bazach danych jednoczesnie. Czy jest to mozliwe za pomoca funkcji mysql_select_db np. coś takiego $mysql1 = mysql_select_db($baza1); $mysql2 = mysql_select_db($baza2); takie coś wybiera mi tylko tę 2 baze czy mozna to zrbic np. $mysql = mysql_select_db($baza1, $baza2); jak to rozwiązać? -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ew napisz klase pośredniczącą która automatycznie będzie zmieniała baze danych na tórej będziesz operował -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz wykonywać zapytania na kilku bazach danych to robisz to w ten sposób:
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
halo Kicok czytamy ze zrozumieniem - napisałem to samo wyżej jakbyś nie zauważył? po co ten dubel?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wydaje mi się, żebym napisał to samo. W twoim przypadku, żeby wykonać zapytanie na 2 bazach trzeba:
- przełączyć się na pierwszą bazę - wykonać zapytanie pobierające dane z pierwszej bazy i zapisujące je do zmiennej w PHP - przełączyć się na drugą bazę - wykonać kolejne zapytanie operujące na drugiej bazie i wykorzystujące dane z owej zmiennej -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje wam ślicznie
Prosze się nie kłócić obaj mi pomogliście ![]() -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
@Kicok: sory, małe niedopatrzenie, nie zauwazyłem drobiazgu w postaci baza1.tabela
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:16 |