![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla mi sie błąd:
Kod Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of [runtime function name](). If you would like to enable call-time pass-by-reference, you can set allow_call_time_pass_reference to true in your INI file. in /home/p/a/n/pandaren/www/libary/Template.class.php on line 47 Czytałem troche o tym ... Usunięcie tego nie wchodzi w grę za bardzo ... Czy da się to ominąć :?: ( safe mode mam na serwie :/ ) Czy wyłączenie pokazywania błędów ( wogóle ) będzie tu dobrym rozwiązaniem :?: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla mi sie błąd: Kod Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated; If you would like to pass it by reference, modify the declaration of [runtime function name](). If you would like to enable call-time pass-by-reference, you can set allow_call_time_pass_reference to true in your INI file. in /home/p/a/n/pandaren/www/libary/Template.class.php on line 47 Czytałem troche o tym ... Usunięcie tego nie wchodzi w grę za bardzo ... Czy da się to ominąć :?: ( safe mode mam na serwie :/ ) Czy wyłączenie pokazywania błędów ( wogóle ) będzie tu dobrym rozwiązaniem :?: a pokaz moze kod ktory generuje taki błąd.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh ... powód to ja znam ... to nie o to chodzi
Błąd się wyświetla bo allow_call_time_pass_reference jest źle ustawione na w php.ini ... Ale nie za bardzo wiem co z tym zrobić ... ini_set( 'allow_call_time_pass_reference' , 'true' ); niestety zwraca mi false :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy przypadkiem w PHP5 przekazywanie przez referencje nie jest domyślnie włączone? Bez magicznego znaku '&'?
|
|
|
![]()
|
|
hmmm... a pisze tak gdzieś ... za taką informacje będę niezmiernie wdzięczny ... PS: cały skrypt działa ... a ta klasa była przerabiana z php4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do listingu który pokazałeś powyżej. W ogóle nie potrzebujesz metody _toString(). Wszystko możesz załatwić w tej magicznej __toString() nie bawiąc się w żadne referencje.
edit: Metoda __toString jest metodą magiczną, powinna być upubliczniona. Ten post edytował LBO 8.04.2007, 12:01:27 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Co do listingu który pokazałeś powyżej. W ogóle nie potrzebujesz metody _toString(). Wszystko możesz załatwić w tej magicznej __toString() nie bawiąc się w żadne referencje. Nie pokazywałem całej klasy bo trochę rozbudowana jest ... A inaczej za bardzo sie tego nie da zrobić ... Taki już algorytm ( o ile dobrze rozumiem to słowo ) ... Wszystko działa i bez tych znaczków ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:06 |