![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otoz chce skorzystac z klasy php mailer, no wiec sciagnalem sobie phpmailer, rozpakowalem i folder o nazwie "phpmailer" wgralem na serwer 60free.ovh oraz na drugi serwer yoyo.pl. Nastepnie stworzylem plik o nazwie kontak.php i jego zawartosc jest przedstawiona ponizej, kontakt php jest wgrany do glownego folderu www, sciezka do phpmailer/class.phpmailer.php jest podana prawidlowo
kontakt.php
Moj problem polega na tym ze i na 60free i na yoyo wyskakuje taki blad : Bardzo nam przykro, ale e-mail nie został wysłany. Spróbuj ponownie...Language string failed to load: recipients_failedmatiash99@tlen.pl na obydwoch serwerach. Czy wszystko jest wykonane prawidlowo ? Juz sie mecze2 dzien i niegdzie nie potrafie znalezx odpowiedzi. EDIT 21:15 wyrzucilem wszystko z kontak.php i zastapilem to trescia ze stronki z ovh http://60free.ovh.org/pl/support/support_g...sPhpMailer.html oczywiscie wpisałęm moje dane i wyglada to nastepujaco
Pomocy bardzo potrzebuje formularz kontaktowy zeby ludzie mogli na mojego maila posylac tekst oraz pliki Dobra juz dziala, pisze rozwiazanie adres smtp dla tlena to : poczta.o2.pl a w nazwie usera nie wolno pisac calego adresu emial tylko poczatek w moim przypadku matiash99 EDIT No dobrze ale teraz jak zalaczyc pliki ? Wiem ze jesli chodzi o formularz to powinieim uzyc Ale co zrobic z kodem php gdzie mam zawarta klase phpmailer ? Ten post edytował Matiash 7.04.2007, 20:15:25 -------------------- www.picture-globe.com
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ustawiłeś odpowiedni port? o2.pl używa "nienormalnego" portu
Sam miałem z tym problem ale nie próbowałem dużo i się nie udało. Ale to nie była ta klasa.... Ten post edytował radex_p 9.04.2007, 09:33:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez to nie ma zadnego sensu ten caly skrypt,w mojej sytuacji
ja chce zeby ktos mogl do mnie napisac,zapytac o cos,poprosic o pomoc. Nie wiem po co jest ten formularz,wypalniam go a on mi tak nic z niego na maila nie przesyła ![]() tylko mi przesle to co jest zapisane w skrypcie php w tych linijkach:
moze mi ktos powiedziec jak to zrobic zeby mi przesyłał tresc formularza na mojego maila a nie to co sie wpisuje w skrypt. bawie sie z tym zeby ktos mi mogl maile pisac z mojej strony tydzien i g... probowalem kilka skrytpow,zaden mi nie działał :/ ten zadziałał ale po co mi on jak tylko wysyla to co jest zapisane w skrypcie.bez sensu nie czaje tego. moze ja jestem jakis nie tego.Pomoże ktoś? Podpowiedzcie jak to wkoncu zrobic zeby bylo tak jak chce. paranoja zeby nie szlo znalezc w necie takiego skryptu z isntrukcją obslugi od początku do konca (po polsku) dla takiego laika w php jak ja. z gory dzieki,pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki bardzo.
probowalem to zrobic ale teraz wysyła mi pustego maila nie wiem czemu a w pole ktore wysyła wpisałem tekst. Prosze sie na mnie nie gniewac,ale bardzo prosiłbym zebys po prostu przekopiowal ten caly skrypt i tylko wstawił to co trzeba zeby mi wysyłało kilka pól z formularza:[imie] [adres mail] [tresc] wiem ze pewnie teraz myslisz kurde jaki on jest ciemny,ale ja nie daje rady z tym ![]() Jeszcze raz prosze o napisanie całego skryptu,nie bedzie to chyba wielki problem. Prosze wyrozumialosc. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok,dzięki.
jeszcze taka sprawa to co jest zawarte w tej linijce $mail->Body = $_POST['text'].$_POST['inne']; to pozniej po przesłaniu maila wyświetla mi w jednej linijce Mam tak:treśc wiadomosci imie i nazwisko a chcialbym tak: ------- tresc wiadomosci (i dwie linijki ponieżej) imie i nazwisko ------ jak to zrobic w tym kodzie php? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
ojj.... pomysl troche...
a teraz wstaw sobie swoj tekst ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:32 |