![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję uzyskać polskie znaki z dokumentu HTML wykorzystując klasę dompdf
Funkcja wygląda tak jak powyżej. $pdf to dokument HTML, który ma być zapisany do pliku PDF. Wszystko pięknie robi, tylko że zapisuje dokument bez polskich znaków. próbowałem dokonywać konwersji kodowania na UTF-8 ale nic to nie dało. Zauważyłem tylko że dokument PDF jest zapisywany w kodowaniu ANSI niezależnie co mu ustawię. Może ktoś miał do czynienia z tą klasą i miał podobny problem proszę o pomoc. Albo zaproponujcie inną klasę generującą PDF z dokumentu HTML + CSS. Dziękuję -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam ten sam problem. Może ktoś znalazł rozwiązanie? Najlepiej jakąś gotową paczkę zmodyfikowaną, żeby była pewność, że dane rozwiązanie działa (czasem są instrukcje co robić po kolei i można się gdzieś machnąć, użyć złego kodowania dokumentu i już są krzaki...) Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:18 |