![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcialem sobie napisać debug do orma ale mam kilka problemow. Tresc zapytania chce aby była wyswietlana w nowym oknie (tylko 1). Wiec mam kod:
No i mam taki problem ze jesli utworze kilka obiektow orma to on takze wyswietli mi kilka okien z zapytaniem. Cały ten kod jest generowany w php i wyswitlany. Mam pytanie jak sprawdzic w js czy okno juz jest zdefiniowane, jesli tak to dopisze do niego zapytanie orma, a jesli nie to utworzy takie okno z ta trescią ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że dla każdego obiektu ORM wypisujesz ten kod, tak?
Więc czy nie możesz zrobić tego inaczej, mianowicie: najpierw wyświetlasz ten kod:
Później dla każdego obiektu dajesz ten foreach + writeln w JS, a na sam koniec zamykasz:
? (<- pytajnik mi się zgubił ![]() Ten post edytował pbnan 31.03.2007, 18:14:31 -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ponieważ jesli np przed 1 obiektem orma a 2 wyswietle jakąs część strony to ona tez tam będzie, a ten debug jest porozrzucany po calej stronie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type="text/javascript">
if(okno) { //dopisywanie } else { okno=window.open(....) } </script> -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w normalnym dokumencie tylko dodajesz jeszcze nazwę okna.
Kod okno.document.getElementById('info').innerHTML += '<br />jakies info'; zakładam że w popupie będzie takie coś: -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w normalnym dokumencie tylko dodajesz jeszcze nazwę okna. Kod okno.document.getElementById('info').innerHTML += '<br />jakies info'; zakładam że w popupie będzie takie coś: Prawdziwe dopisywanie robi się tak: -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
|
|
![]()
|
|
@pbnan - różnica w odniesieniu do metody podanej przeze mnie, według mnie żadna. Poza tym że masz dodatkowo dwie instrukcje.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
@pbnan - różnica w odniesieniu do metody podanej przeze mnie, według mnie żadna. Poza tym że masz dodatkowo dwie instrukcje. Jak to: żadna? ![]() W Twoim przypadku musisz mieć w oknie już coś (konkretnie kod "<span [...]"). I tu już się pojawiają dwa problemy: a. trzeba tam jakoś ten tekst wpisać (np. za pomocą mojego kodu ![]() b. może ktoś nie chce korzystać z DOMa w ogóle? Więc nie pisz, że żadnej różnicy nie ma, bo jest dość spora. -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
|
|
![]()
|
|
@pbnan: chodzi o dopisywanie. Czyli w oknie już coś będzie. Jakaś struktura. np. span
![]() Więc lepiej dopisać to do istniejącej struktury ![]() No ale Apo chyba już sobie z tym poradził. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:17 |