![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisze program do obsługi konta WWW i przydało by mi sie tam coś takiego jak adres IP ostatniego logowania.
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to zrobienie tego przy wylogowaniu
Ale nie każdy klika link wylogowywanie, czasami poprostu zamyka przeglądarke. Jak to rozwiązać? Najlepiej jakby adres zostawał zapisany do bazy MySQL -------------------- localhost: Apache 2.0.59, PHP 5.2.1, MySQL 4.1.22
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzasz, czy w bazie actuall_ip jest równe IP usera.
Jeśli nie, to przepisujesz actuall_ip do last_ip, a IP usera do actuall_ip. I to wszystko przy sprawdzaniu, czy jest gościu zalogowany ![]() @down: a co ja napisałem? ![]() Ten post edytował pbnan 30.03.2007, 17:54:46 -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
A moim zdaniem zaraz po zalogowaniu dodaj adres IP do tabeli w bazie danych i po problemie.
EDIT, sory źle zrozumiałem problem, możesz zrobić tak jak wyżej napisałem a wyświetlać przedostatni adres IP z tabeli. Ten post edytował webdicepl 30.03.2007, 18:09:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzasz, czy w bazie actuall_ip jest równe IP usera. Jeśli nie, to przepisujesz actuall_ip do last_ip, a IP usera do actuall_ip. I to wszystko przy sprawdzaniu, czy jest gościu zalogowany ![]() Dzięki bardzo za podsunięcie pomysłu, bardzo mi pomogło ![]() Jednak zrobiłem to troche inaczej, w pliku który ustawia sesje i przekierowuje dalej ustawiłem takie coś:
I wystarczy pobrać z bazy danych last_ip i po problemie ![]() -------------------- localhost: Apache 2.0.59, PHP 5.2.1, MySQL 4.1.22
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:45 |