![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponizsza kwerenda powinna wyswietlic mi 4 pokoje , gdzie rodzaj to po kolei 1OSOB, 2OSOB, 3OSOB, 4OSOB a imie goscia powinno wyswietlic sie tylko raz. Moj problem jest taki iz zamiast raz i wartosci null, kwerenda wypisuje mi 4 pokoje i obok nich za kazdym razem imie tego samego goscia.
Jak poprawic kwerende zeby wysietlila imie raz a w rescie pol wartosc NULL?? Probowalem Coalesce ale nie dziala.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Może zamiast INNER JOIN (powstający w wyniku użycia listowania wielu tabel w FROM) pomogłoby skorzystanie z LEFT JOIN ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa ;/ Obawiam się że coś schrzaniłem przy relacjach. Schemat był taki:
(IMG:http://img54.imageshack.us/img54/3927/tabelkalg6.th.jpg) A tu utworzone przeze mnie tabelki. Zrobilem gdzies blad?? :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:47 |