![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat mowi sam za siebie ale moze dokladniej nieco.
Otoz napisalem prosty skrypt, niestety nie dziala porpawnie tzn nie do konca otoz. Po wypelnieniu pol w formularzu dostaje maila aczkolwiek jest on pusty: pole od: root@ale-czat.com.pl pole temat: (brak tematu) tresc: i tyle co z tym zrobic...? moze wyswietle wam ten skrypt: [php:1:e8e311578e]<?php <FORM METHOD=post ACTION=send.php> <p align="center"><textarea rows="10" cols="40" name=tresc></textarea></p> <p align="center"><font size="4" face="Impact">TWOJ MAIL/PODPIS :</font><input type="text" name="topic" size="36"></p> <p align="center"><input type="submit" value="WYŚLIJ" name="B1" style="font-family: Impact"> <input type="reset" value="WYCZYSC" name="reset" style="font-family: Impact"></p> </form> ?>[/php:1:e8e311578e] plik send.php: [php:1:e8e311578e]<?php <? $mail_to = "pielucha@ale-czat.com.pl"; $mail_subject = $topic; $mail_content = $tresc; if(mail($mail_to, $mail_subject, $mail_content)) { echo "Mail zostal wyslany!"; } else { echo "Wyslanie maila nie powiodlo sie!"; } ?> ?>[/php:1:e8e311578e] prosze o rade..bo nie wiem co robic |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789
[php:1:525e7fb148]<?php $mail_to = "pielucha@ale-czat.com.pl"; $mail_subject = $_POST[topic]; $mail_content = $_POST[tresc]; if(mail($mail_to, $mail_subject, $mail_content)) { echo "Mail zostal wyslany!"; } else { echo "Wyslanie maila nie powiodlo sie!"; } ?>[/php:1:525e7fb148] powinno zadzialac nic innego do glowy mi nie przychodzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Linię w pierwszym pliku (formularz) :
[php:1:394bcb759f]<?php <p align="center"><textarea rows="10" cols="40" name=tresc></textarea></p> ?>[/php:1:394bcb759f] zamień na tę : [php:1:394bcb759f]<?php <p align="center"><input type="hidden" name="tresc" id="tresc"><textarea rows="10" cols="40" name=tresctext onkeyup="tresc.value=this.value"></textarea></p> ?>[/php:1:394bcb759f] A po co takie czary? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziekuje kinoool udalo sie, aczkowliek mam male pytanie do bzikosa..
po co tyle kombinowac ? pisalem ze chodzilo o jak najprostrzy skrypt... wiem ze pewnie wiesz wiecej ode mnie...aczkowliek...bardziej zrozumiala wydaje mi sie wersja kolegi ktory pisal przed Toba i z tego tez skorzystalem...Twojej nawet nie sproobowalem ale mimo wszystko dziekuje i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dziekuje kinoool udalo sie, aczkowliek mam male pytanie do bzikosa..
po co tyle kombinowac ? pisalem ze chodzilo o jak najprostrzy skrypt... wiem ze pewnie wiesz wiecej ode mnie...aczkowliek...bardziej zrozumiala wydaje mi sie wersja kolegi ktory pisal przed Toba i z tego tez skorzystalem...Twojej nawet nie sproobowalem ale mimo wszystko dziekuje i pozdrawiam Jakbys nie zauwazyl to wlasnie on cytowal przedmowce, ktory w miedzyczasie wykasowal posta. :wink: -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jakbys nie zauwazyl to wlasnie on cytowal przedmowce, ktory w miedzyczasie wykasowal posta. :wink:
dobra przepraszam. Uznajmy sprawe za niebyla...wszytkim dziekuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
a gdyby isc za ciosem...pytanie kolejne...
czy jesli chcialbym miec w tym formularzu zalaczniki (a raczej mozliwosc ich zalaczania) wystarczy tylko zwykly html-owski skrypt czy moze sa jakies skrypty php-owskie do tego typu rzeczy ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:42 |