![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem... Mianowicie mam plik index.php a w nim taką linijke:
I jeśli wejde w np. w taki link index.php?page=display&id=399 czyli w pliku display wyświetla się coś z id 399. I problem polega na tym iż w tym pliku display mam tytuł artykułu tj.:
I moje pytanie: Jak zrobić aby tytuł tego artykułu po wejściu w niego wyświetlał się w tytule strony na pasku przeglądarki czyli w <tittle> ![]() Z gory dzieki za każdą pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to chyba
musisz wstawic w sekcji <head /> w tagach <title> -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu ale nie działa
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz bedzie dzialac - kolega sie zapedził i nie zauwazył polskiego nazewnictwa pół w bazie Ten post edytował devnul 29.03.2007, 16:45:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hehe.. ja wlasnie to zauważyłem i od razu wpisałem tytul zamiast tittle... Dlaczego to nie działa? Hmm.. moze dlatego ze ten tytul jest w pliku display a nie w index i dlatego.. Moze trzeba ten tytul trzeba bezposrednio wyciagnac z bazy??
Powiem jeszcze ze ten tytul jest w tabeli stuff.... Ten post edytował mis-pas 29.03.2007, 17:00:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i dlatego rozdziela się prezentację od logiki aplikacji... (zastosuj może szablony)
-------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
Hmm.. Może jaśniej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze pokaż więcej kodu bo ja tu nie widze nigdzie tagu title do którego chcesz wstawić swój tytuł
a o szablonach możesz poczytać np tutaj -------------------- |
|
|
![]()
|
|
OK! Spakowałem pliki index.php i display.php
http://s003.wyslijto.pl/index.php?file_id=...405162441644268 Jeśli ktoś mógłby mi pomóc i zmodyfikować kod lub pomóc mi to zrobić byłbym dozgonnie wdzięczny... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolega zapomnial ze to sie z bazy wyciaga i trzeba jeszcze przed wypisaniem zrobic selecta
chyba ze masz selecta w plikach ktore dodajesz -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
i wszystko jasne - kod bardzo brzydko spłodzony a w title odwołujesz się do elementu który jest tworzony dopiero po wywołaniu display - sugeruje przebudować kod i skorzystać z np smarty lub innego systemu szablonów - link w poscie wyrzej
//edit: nie zapomniał tylko sądził że szablon znajduje się ie w pliku index php a gdzies w tym z display - ale jak widać się mylił ![]() Ten post edytował devnul 29.03.2007, 18:15:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurka ja tego nie pisałem i chce to teraz zmodyfikować żeby ten tytuł był w tittle... Może ktoś to zmodyfikować ? Prosze
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:43 |