![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pliczek z funkcjami: getHTTPObject(), handleHttpResponse() i wlasnymi, do ubsługi wyświetlania dynamicznego tekstu. Sprawa jest następująca. Chciałbym móc w tym samym pliku dopisać nową funkcję, dajmy na to:
Problem jest taki, że w tym momencie przestaje działać poprzednia:
Pytanie: Czy jest to technicznie możliwe, żebym mógł obsłużyć 2 elementy, dajmy na to dwa formularze za pomocą pojedynczego skryptu JS? Czy muszę utworzyć nową funkcję handleHttpResponse specjalnie dla drugiego elementu? Dziękuję za propozycje. Ten post edytował raMMzes 25.03.2007, 21:59:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam, a moze podobny problem. W moim przypadku chodzi o sprawdzanie danych wpisanych w kilka pol w formularzu. Kazde pole ma byc sprawdzane z osobna i przy kazdym polu jest <div> z odpowiednim komentarzem odnoszacym sie do wartosci podanej w polu.
Jak to najlepiej rozgryzc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Myślę, że to właśnie nazywa się informatyką. Jak zrobić aby się nie narobić a zrobić
![]() -------------------- openSuse, Eclipse i Aptana - daje rade
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno pomoze buforowanie przesylanych danych. Przykład wziąłem z ksiązki takze nie chce przepisywać. W kazdym razie syaucja jest taka ze kazde pole jest validowane przez php . I jezeli np tabulatorem przechodzimy do innego pola to to pierwsze jest wrzucane do bufora. Jezeli np zmiana pola nie nastapila przez powiedzmy 3 s to laczymy sie dopiero z php. Takie dzialanie ma tez na celu zabezpieczenie wysylania nie potrzebnych polaczen jezeli ktos sobie szybko przelacza pola. Takze trzeba bylo isc w tym kieunku
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:53 |