![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
CHodiz o to, ze nie wiem jak zbudowac taki formularz by dzialal, tak, ze po wyborze ktorejs opcji z rozwijanego menu 'pytanie' i kliknieciu na 'zatwierdz' przenioslo mnie na strone, ktrej URL wyglada tak: "strona.php?pytanie='.$pytanie.'" Konkretnie to mi sie ta zmienna $pytanie nie dopisuje i przenosi na strone, ktora ma URL: "strona.php?pytanie=" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularze nie trzeba koniecznie wysyłać metodą POST:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz lepiej, ale nie do konca. Teraz URL wyglada tak:
strona.php?pytanie=2&submit=Zatwierdz a) jak wyrzucic '&submit=Zatwierdz'? wazniejsze bo punkt a) mozna olac i bedzie dzialac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/cool.gif) w URLu jest jeszcze 1 zmienna pobierana z adresu za pomoca $_request, wczesniej mi dzialala, teraz jej w ogole nie ma (nie pisalem o niej bo myslalem, ze jest nie istotane punktu widzenia rozwiazania mojego problemu) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a) Wywal z pola submit: name="submit" tak jak w moim przykładzie, to się pojawiać nie będzie
b ) Niestety metoda GET nadpisuje wszystkie zmienne które aktualnie są w adresie strony, więc wypadałoby zrobić pola ukryte:
Ten post edytował Kicok 19.03.2007, 21:18:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:09 |