![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od niedawna używam propel'a i jeszcze nie do końca orientuje się w jego możliwościach. Chciałbym wiedzieć czy jest możliwość przerobienia poniższego zapytania tak by w propelu uzyskać obiekty. Przerobić Peer klasy?
Wiem, że mogę wykonać kożystajac z propela taka kwerendę ale uzyskam wtedy result set nie obiekty ( tylko, czy da się jakoś inaczej ? ) Z góry dziękuję za pomoc Edit: Na kanale #symfony powiedziano mi, że takie rzeczy tylko w erze i propel tego nie potrafi. Co najwyżej żeby otrzymać obiekty można postąpić tak.
Niestety generuje to tyle zapytań ile otrzymamy rezultatów a i do FRAC i PERC nie ma dostępu przez get ( trzeba dopisać coś w klasach bazowych? ) Co prawda można to zminimalizować do 2 zapytań przez retriveByPK(array()) ale chyba jednak daruje sobie w tym przypadku obiekty. To tak gdyby ktoś w przyszłości miał taki problem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Edit: Da się jednak normalnie. Dodając warunek do criteria można tam wstawić dowolne wyrażenie czyli również warunki. Do wyciągnięcia obiektów służy metoda hydrate. Ten post edytował empathon 24.03.2007, 16:53:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:22 |