![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: SZCZECINEK Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam.Zrobiłe formularz .
Xawartosć tych radiobutton jest zapisywana do pliku txt.Jak zrobić że gdy klikne reset lub inny guzik/button to skasuje mi się to co znajdue się w pliku baza.txt? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obawiam się, że tak banalnie tego zrobić się nie da... ja bym proponował:
czyli dodatkowy przycisk prowadzący do pliku kasuj.php, w którym masz skrypt czyszczący plik baza.txt Ten post edytował Sky_walker 17.03.2007, 14:34:15 -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: SZCZECINEK Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No w sumie to się kasuje ale mi chodzi żeby wszystko siękasowało a to tylko się kasuje jeden wpis.
Kolejne pytanie jak zrobić żeby np w formularzu mam imie:Robert lat:15 i gdy to wysyłam zapisuje mi się w pliku txt i jak zrobic żeby pokazywało się na stronie w tabeli?Raczej że 1 rekord od imienia 2 rekord od lat?. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejne pytanie jak zrobić żeby np w formularzu mam imie:Robert lat:15 i gdy to wysyłam zapisuje mi się w pliku txt i jak zrobic żeby pokazywało się na stronie w tabeli?Raczej że 1 rekord od imienia 2 rekord od lat?. czy chodzi tobie o rozbicie pliku na tebele, za pomoca funkcji file i explode? sproboj to troche lepiej opisac to moze cos zaradzimy ;] |
|
|
![]()
|
|
2 godziny zawsze szukam następnie ostatnia deska ratunku pisze temat.Zawsze jak to wpisze kilka chwil poźniej znajduje odpowiedź na nurtujace mnie pytanie.Teraz nie wiem jak zrobić aby dane z formularza zapisane do pliku baza.txt pokazywały się w tabeli.Ale tak że np value=imie i wtedy jest tabel imie:np robert nick :coś tam tyle że 1 pod drugim.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz nie wiem jak zrobić aby dane z formularza zapisane do pliku baza.txt pokazywały się w tabeli. Wszystko zależy od struktury Twojego pliku - bez niej trudno dać działające rozwiązanie, które nie wymaga poprawek.Przydatne funkcje: - file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, - explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, - ewentualnie preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:25 |