![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem w manualu gotowej funkcji ale nie znalazłem takiej. Jedyne co mogłoby pomóc to array_combine() ale musiałbym tworzyć drugą tablice. O co mi chodzi.
Mam taką tablice:
Chciałbym szybkim sposobem (wiem jak to zrobić ale wiem też, że da się lepiej) utworzyć tablicę, ktr będzie wyglądać tak:
Możecie coś doradzić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej pętlą:
Jednak jeśli któraś z nazw (zamienianych na klucze tablicy) jest liczbą, to całość może się posypać. Lepiej będzie zrobić to na 2 tablicach:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kicok dzięki ale takie coś właśnie mam. Myślałem że da się inaczej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kicok dzięki ale takie coś właśnie mam. Myślałem że da się inaczej. Jedyne co możesz zrobić to wrzucić to w funkcję i zastosować array_walk(). Będziesz miał rozwiązanie wielokrotnego użytku i bardziej skalowalne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Co do samego zagadnienia nie da się tego rozwiązać inaczej niż iteracyjne przejście po tej tablicy w celu stworzenia innej. |
|
|
![]()
|
|
Wiecie co? Jest jeszcze inna kwestia. Wykorzystując ten sposób jeśli podam w adresie coś takiego:
Cytat to ostatnie dwa parametry nie są wrzucane do tablicy bo się powtarzają. Nie jest to dla mnie problemem, bo nie będę przecież przekazywał podwójnych takich samym parametrów.. Nie wiem tylko dlaczego tak się dzieje..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 08:48 |