![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam następujący problem: mam stronę na której umieszczam kod:
I chciałbym by w detect.js można było odczytać przesłaną zmienną, czy macie jakiś pomysł? Szukałem lecz nie znalazłem, jedyne co to to:
Jednak to odczytuje zmienne, które są przesyłane na stronę, a nie te do JS. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego sie nie da zrobic tak. Musiałbyś jako "src" podać plik php i w nim odczytać przez $_GET wartość zmiennej i wypluć odpowiedni kod JS.
A tak poza tym, to to co chcesz zrobić robi się przy pomocy FUNKCJI... zapisz sobie w ulubionych: http://w3schools.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest bezczelna metoda. Sciagasz Script.aculo.us, zaglądasz do pliku scritaculous.js i zrzynasz. Możesz ew. zrozumieć co tam jest napisane, ale będziesz musiał dodaktowo nauczyć się Prototype.
Ale mogę Ci powiedzieć, że w pliku tym jest funkcja, której algorytm jest dośc prosty: - znajduje wszystkie tagi <script> - wyszukuje i analizuje w src ciąg znaków po "?" - a potem możesz zrobić z tym co chcesz Ten post edytował gekon 4.03.2007, 13:01:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź.
Cytat Tego sie nie da zrobic tak. Musiałbyś jako "src" podać plik php i w nim odczytać przez $_GET wartość zmiennej i wypluć odpowiedni kod JS. To myślę jest najprostsze rozwiązanie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To myślę jest najprostsze rozwiązanie To jest najgłupsze rozwiązanie... nie możesz uzyc funkcji ktora do tego sluzy? Poza tym nie wiem czy przeglądarka pozwoli na załadowanie jako plik JS pliku z rozszerzeniem php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja myślę, że dobre. Ani plik z rozszerzeniem *.js, ani *.php z pytajnikiem po nazwie nie są zapisywane do cache'u. A jeżeli można odciążyć przeglądarkę , to czemu nie.
Joy-machine: pozwoli. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:32 |